Klik hier voor de webversie

nieuwsbrief februari 2019

Intervisie casemanagers dementie

 

Binnen Twente zijn er veel casemanagers werkzaam. De meeste casemanagers hebben directe collega's waar zij casuistiekbesprekingen / intervisie mee kunnen houden. Dit geldt echter niet voor iedereen. Zijn er casemanagers welke graag met een aantal casemanagers samen een intervisie groep willen vormen? De vorm en inhoud zal samen met de mensen welke interesse hebben afgestemd worden. Als je interesse hebt dan mag je dit kenbaar maken bij Loes via l.heerts@dementietwente.nl of 06-10268038

Scholingen

 

Op dinsdag 26 april staat er een scholing gepland met als onderwerp DemenTalent en ontmoeting vanuit de voorliggende voorzieningen. Je kunt je hiervoor nog opgeven door een emailbericht te sturen naar l.heerts@dementietwente.nl

 

Save the date

 

Op dinsdag 2 april van 14.00-16.30 staat er een scholing gepland met als onderwerp Wet zorg en Dwang. Vilans zal deze middag verzorgen.

 

Op donderdag 23 mei van 14.00-16.30 staat er een scholing gepland met als onderwerp 'de leefwereld van de mantelzorger' (door Margreet Mantel) en de CRDL (door Yvonne Groeneveld) . Margreet Mantel neemt je mee in de leefwereld van de mantelzorger en daarnaast kun je deze middag ervaren hoe het is om contact te maken met behulp van de CRDL.

 

Op donderdag 6 juni van 14.00-16.30 staat er een scholing gepland met als onderwerp de Meldcode en Veiligthuistwente

 

Op dinsdag 17 september staat er een scholing gepland met als onderwerp Etische dillemma's in de zorg voor mensen met dementie (door Tim van Iersel)

 

Op dinsdag 1 oktober van 14.00-16.30 staat er een scholing gepland met als onderwerp de Meldcode en Veiligthuistwente

 

Op donderdag 17 oktober van 14.00-16.30 staat er een scholing gepland met als onderwerp 'omgaan met systeemproblematiek'.

 

Op dinsdag 26 november van 14.00-16.30 staat er een scholing gepland met als onderwerp 'parkinson en dementie'.

 

Binnenkort zullen al deze scholingen zichtbaar zijn op onze website. Ook het inschrijven is dan mogelijk via de website. Via de nieuwsbrieven brengen we jullie op de hoogte wanneer er nieuwe scholingsactiviteiten gepland worden.

Dementiemonitor

De resultaten van de dementiemonitor zijn bekend. Klik  hier voor de uitgebreide resultaten. Dit rapport is een landelijk rapport. Wij hebben het rapport voor de regio Twente aangevraagd en zullen deze tzt met jullie delen.

Opleiding ketenregie

Ine en Loes hebben de opleiding ketenregie afgerond. We hebben vooral veel geleerd over hoe netwerken georganiseerd kunnen zijn en hoe je hierin als ketenregisseur kunt bewegen. In onze lesgroep zaten zowel netwerkcoordinatoren palliatieve zorg als ketenregisseurs dementie. Binnen Twente bestaat er al een hele fijne en constructieve samenwerking tussen de twentse netwerken palliatieve zorg en de keten dementie Twente. Tijdens de opleiding zijn we ons ervan bewust geworden dat deze samenwerking zeker niet vanzelfsprekend is en maakt dat we er extra blij mee zijn!

Overzicht casemanagement in Twente

 

Op onze website is het overzicht casemanagement dementie in Twente aangepast naar een overzicht per gemeente.

 

Kijk hier voor het actuele overzicht

 

Klik hier voor de algemene folder casemanagement

 

Stuur ons een emailbericht als je deze folder in hardcopy wilt ontvangen (info@dementietwente.nl)

 

 

 

Zorgzoeker

 

Van 10 van 14 gemeenten hebben we inmiddels inzichtelijk welke zorg en ondersteuning er in de gemeente mogelijk is voor mensen met dementie en hun naasten. Naast dat er in deze vooral praktische bijeenkomsten hard gewerkt is door de bevlogen aanwezige professionals zijn er ook mooie verbindingen tot stand gebracht welke eveneens waardevol zijn in het organiseren van de zorg rondom de mens met dementie. Op dit moment word er gewerkt aan het verwerken van alle opgehaalde informatie. We verwachten dat de zorgzoeker voor de zomervakantie benaderbaar is via onze website. Ook krijgen we een goed beeld van welke voorzieningen er nog worden gemist. Ook met deze inventarisatie gaan we verdere stappen zetten.

Dementotheek

 

We blijven telkens nieuwe items toevoegen aan onze dementotheek. Wil je voor jezelf een boek, dvd of een ander item lenen dan kan dit. Ook voor mensen met dementie en/of mantelzorgers hebben wij items te leen in onze dementotheek. Denk bijvoorbeeld aan een dementieklok of spraakknoppen, maar ook boeken en dvd's.

 

Klik hier voor het actuele overzicht

 

Wil je iets lenen dan graag een mailtje naar info@dementietwente.nl

Dementie is meer dan vergeten
Wilt u liever geen berichten van Dementie Twente ontvangen, klik dan hier om u af te melden.