Klik hier voor de webversie

Nieuwsbrief Oktober 2018

Dementie Twente is benaderd door into D'mentia met informatie over de dementiebril. Dementie Twente wil onderzoeken of deze bril een bijdrage kan leveren aan het vegroten van het inlevingsvermogen bij verschillende doelgroepen (naasten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals). Into D'mentia komt naar Twente voor een ervaringsbijeenkomst op 30 oktober van 13.00-15.00 bij Liberein locatie Bruggerbosch. Wij willen vragen of er mensen zijn die kritisch mee willen kijken of dit een product welke we in de keten kunnen gaan inzetten. Ben je enthousiast?? Geef je dan nu op bij Ine (i.bonke@dementietwente.nl)

 

klik hier voor meer informatie

 

 

Wij willen jullie attenderen een leuke voorstelling: "Harmonie en Symfonie prikkelen uw brein".

Deze voorstelling zal plaatsvinden op 24 november om 20 uur. Kaarten zijn te bestellen via:

www.concordiahengelo.nl

www.hot-harmonie.nl

 

Het wordt een bijzondere belevenis, met een actieve benadering naar bezoekers toe.

 

Muziek raakt je, doet iets met je. Je wordt er, vrolijk, verdrietig, vertederd, verwonderd, blij, gelukkig, angstig, ontspannen en noem maar op!

Dementie Twente heeft in de regio’s Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal een advertentie in het nieuwe informatiemagazine voor senioren geplaatst. In deze advertentie zijn de signalen en omgangstips vanuit de signalenkaart verwerkt en worden mensen geïnformeerd over doorverwijzingen.

Zorgprogramma dementie en ondersteuning dementiezorg voor elkaar

Vanuit Dementie Twente is de wens om per gemeente inzichtelijk te maken welke voorzieningen en diensten er beschikbaar zijn voor mensen met dementie en hun naasten. Dit in de vorm van een zorgzoeker. Voor dit project is een ondersteuningsaanvraag gedaan bij dementiezorg voor elkaar en deze is gehonoreerd. Het project zal met 100 uur worden ondersteund door een adviseur van dementiezorg voor elkaar. Het laatste stuk van het zorgpad dementie heeft overlap met palliatieve zorg. Hierin zoeken we met het netwerk palliatieve zorg de verbinding en samenwerking. Dit zodat het product zo breed en effectief mogelijk kan worden ingezet.

 

We gaan starten in de gemeente Oldenzaal. Alle andere gemeenten gaan spoedig volgen. Als je interesse hebt om hierin mee te denken dan horen wij dit graag. We hebben jullie hulp nodig om de zorgzoeker goed gevuld te krijgen! Dus heel erg graag!! Je kunt je aanmelden bij Loes Heerts l.heerts@dementietwente.nl

Sarah Blom bekend van Dag Mama heeft een boek uitgebracht. Dit boek hebben we besteld voor onze Dementotheek.

Via deze link kun je het boek ook zelf bestellen.

De titel van het boek is: 

 

Je bent toch mijn dochter?

Scholingsprogramma 2019

Ine en Loes zijn gestart met het vormgeven van het scholingsprogramma 2019. Wij vinden het ontzettend belangrijk om aan te sluiten bij wat de professionals willen leren. Daarom horen wij heel graag welke onderwerpen jullie aan bod willen laten komen. Voor 2019 willen wij minimaal 6 scholingen verzorgen. De onderwerpen welke nu al reeds bij ons binnen zijn zijn: sexueel misbruik (rechtspositie mens met dementie), leefwereld mantelzorger, Ethiek, Wet zorg en dwang, parkinson en dementie. Ook als je tips voor ons hebt voor insprirende sprekers, docenten, workshops oid dan laat het ons weten!

 

Wij zijn bezig met het inregelen van het kunnen geven van scholingen welke geaccrediteerd kunnen worden. Dit is een grote wens van de zorgprofessionals.  Voor 2019 hopen wij dit ingeregeld te krijgen.

 

Dus heb je een onderwerp waar je graag wat over zou willen leren??? Lever het ons aan!!

Presentatie Expertiseprofiel Casemanagement dementie door Sociaal Werk/Zorg

Op donderdag 8 november is er een bijeenkomst voor ketenregisseurs van Dementie Netwerk Nederland.

Tijdens deze bijeenkomst zal er een feestelijke presentatie zijn van het Expertiseprofiel Casemanagement dementie door Sociaal werk/Zorg.

casemanagers met ene maatschappelijke achtergrond zijn heirbij uitgenodigd.

Mochten julie belangstelling hebben om daarbij aanwezig te zijn, laat het ons dan even weten.

De bijeenkomst is in verpleeghuis Bartholomeus te Utrecht.

Tijd; 18.30-20.00 uur

     

Dementie is meer dan vergeten
Wilt u liever geen berichten van Dementie Twente ontvangen, klik dan hier om u af te melden.